2010. augusztus 22., vasárnap

A 3 feleség legendája

Egyszer hallottam egy régi legendát. Félelmetes, és hihető. Ezt mesélem most el.
Történt még 1750 táján, hogy volt egy híres festő: Alfonzo Dermento. Hihetetlenül beleszeretett egy nap Sharlotta Derako-ba. Nem sokkal később feleségül kérte, a hölgy pedig igent mondott.
Boldogan éltek, csupa hazugságba burkolózva, mert Alfonzo nem mindig mondott igazat. Sharlotta pedig a hazugságot mindig elhitte. Egy nap Alfonzo megunta Sharlottát. Unta a lassú, kellemes tempójú életstílusát, és unta a csókjait is. Úgy döntött, megöli. Éjjel, amikor a nő már mélyen beburkolózott az álmok világába, Alfonzo leszúrta, véletlen balesetnek álcázva, aminek a rendőrség bedőlt.
Dermento más nő után nézett. Ekkor talált rá Ramonára. Kecses, kifinomult hölgy volt, aki az akkori korban úrihölgynek számított.
Pár év elmúltával Dermento erre a hölgyre is ráunt. Unta a mozgását, a beszédét, a suttogó hangját, a csókjait. Mindent unt. Elhatározta, hogy őt is megöli. Eközben Sharlotta szelleme a bosszút forralgatta.
Ramona is meghalt, ugyanúgy, mint az előző feleség. A két nő szelleme a túlvilágban találkozott, és együtt szőtték tovább bosszújukat.
Alfonzo pedig mit sem sejtve élte tovább életét. Pár hónap elmúltával pedig ismét rátalált a következő áldozatára, Sylviára. Kedves, aranyos nő volt, ugyanúgy, mint előző feleségei. De Dermento erre a nőre is ráunt. Mindent unt már rajta: csókját, ruháit, átlagosan lassú járását, kecsességét, kedvességét, haját, szemét, száját, minden! Őt is, ugyanúgy "balesetként" megölte.
A három nő most már együtt kezdte szőni a bosszú hálóját, míg rájöttek, hogy Alfonzoval is végezni kell.
A férfi ezután a 3. haláleset után is más nők felé kacsintgatott, de ekkor már nem vett feleségül senkit. Egy nap a 3 nő szelleme úgy döntött, hogy eljött a perc, mikor megölik Dermentot. Feljöttek a szellemvilágnak nevezett alvilágból, és megkeresték a férfit.
Nem sokkal később, a férfi már holtan feküdt, de a nőknek ez sem volt elég!
Eltüntették a holttestet, hogy senki ne tudja hogy hova tűnt a férfi.
Utána soha többé nem keresték sem a nőket, sem a férfit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése